Dnia 28.09.2022 w pracowni gastronomicznej naszej szkoły odbyły się warsztaty kulinarne. Sonia Borowicz i Weronika Panuś, uczennice TŻiUG, które w ramach programu Erasmus plus odbyły swój staż zawodowy w miejscowości Torremolinos w Hiszpanii, podzieliły się swoimi nowymi umiejętnościami z młodszymi koleżankami i kolegami z branży gastronomicznej. Wszyscy wspólnie przygotowali zupę ziemniaczaną z chorizo i czosnkiem oraz sałatkę z buraka z fetą. Sonia i Weronika opowiedziały również o swoich doświadczeniach związanych z pracą w nadmorskiej restauracji w Torremolinos oraz o ciekawym programie kulturowym, który zrealizowały w Hiszpanii.


[ Galeria ]

 

Kalendarz

pon.
wt.
śr.
czw.
pt.
sob.
ndz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
April 2024
 

Nr konta RR

44 8162 0003 0000 0361 2000 0010

Perspektywy 2021

BIP

DBI

Patronat

Współpraca

Twarzoksiążka