Podczas drugiego dnia uczniowie uczyli się jak wykonać dekoracje z warzyw i owoców do przekąsek rybnych przygotowali zupę rybną, dania z karpia, sos do karpia na białym winie
z winogronami oraz wędzili śledzie. Młodzież uczyła się pod bacznym okiem Pana Jana
Bagrowskiego i jego żony - pracowników gospodarstwa rybackiego w Ślesinie,
którzy prowadzą pokazy kulinarne dotyczące karpia i ryb hodowlanych. Zwieńczeniem warsztatów było ich podsumowanie, uroczysty obiad i wręczenie certyfikatów uczestnikom. Wśród gości był Prezes LGD p. W.Szyling, w-ce Starosta p. A.Marach, Wójt gminy Sośno p. L.Stroiński, oraz przedstawiciele sanepidu.
[ Galeria ]

Kalendarz

pon.
wt.
śr.
czw.
pt.
sob.
ndz.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
September 2018
 

Perspektywy 2016

BIP

DBI

Patronat

Współpraca

Twarzoksiążka