
Najlepsi uczniowie TŻiUG /Natalia Barton, Weronika Marach, Małgorzata Ściesińska, Wojciech Nowak, Jacek Powalisz/ wraz z opiekunami p. Ewą Tomaszewska i p. Dorota Głyżewską – Fijas brali udział w 4 Forum Technologicznym nt.: „Żywność funkcjonalna i wygodna - trendy w przemyśle mięsnym” W trakcie całodniowego pobytu uczestnicy wysłuchali prelekcji i wykładów prowadzonych przez pracowników naukowych SGGW w Warszawie oraz przedstawicieli firmy AMCO zajmującej się tworzeniem i produkcją przypraw oraz dodatków do żywności. Uczniowie mogli bliżej poznać globalne perspektywy żywności funkcjonalnej i wygodnej, trendy w produkcji żywności funkcjonalnej z mięsa oraz perspektywy zmian legislacyjnych dotyczących dodatków do żywności. Ciekawie została przedstawiona koncepcja rozwoju produktu poprzez zastosowanie różnych sposobów marynowania mięsa. Organizatorzy spotkania przygotowali dla wszystkich uczestników lunch technologiczny zimny i ciepły. Degustacja produktów dała możliwość poznania i oceny nowej żywności. Dzięki uprzejmości Gospodarzy Forum / SGGW Wydział Nauk o Żywności/ młodzież naszej szkoły zwiedziła sale wykładowe i laboratoria technologiczne, w których odbywają się zajęcia ze studentami. Wykładowcy uczelni zapoznali uczniów także z możliwością kontynuowania nauki na Wydziale Nauk o Żywności oraz perspektywami zatrudnienia w branży spożywczej. Oby takich spotkań było więcej!
- Szkoła
- Dla rodziców
- Dla uczniów
- Po lekcjach
- Internat
- Projekty Unijne
- 2010/2011
- 2011/2012
- 2013/2014
- 2014/2015
- 2017/2018
- 2018/2019
- 2019/2020
- 2021/2023
- 2024/2025
- PO KL działanie 9.2
- Leonardo da Vinci
- E-learning
- Erasmus Plus
- Staże zawodowe
- PO WER 1 2016
- PO WER 2 2017
- Erasmus+ 2018
- Erasmus+ 2019
- Erasmus+ 2020
- Erasmus+ 2021
- Erasmus+ 2022
- Erasmus+ 2023
- Erasmus+ 2024
- Erasmus+ 2025
- RODO
- Deklaracja dostępnośći
- Formularz kontaktowy




